Relaxruimte

Neem tussen de saunagangen door eens de tijd om een tijdschrift te lezen of gewoon even de ogen te sluiten. Onze relaxruimte met loungeset is erop ingericht!

Koud dompelbad

Om een optimaal effect uit je saunagang te halen, is het belangrijk om je lichaam goed te laten afkoelen. Bij ons kan dat in de frisse buitenlucht of door in het koud dompelbad te stappen.  De afkoeling werkt verfrissend en heeft een stimulerende werking op belangrijke organen. Ook is de overgang van een hete sauna naar een koud bad goed voor je huid, spieren en spijsvertering.

Whirlpool

Een whirlpool maakt de wellnessbeleving compleet. In een warm bad kan je lichaam compleet tot rust komen. De warmte van het bad ontspant je spieren, terwijl de massagestralen een goede doorbloeding van de spieren bevorderen. Pure ontspanning dus. Ogen dicht en bubbelen maar!

Stoombad

Het stoombad is een eeuwenoud begrip. De temperatuur is er niet heel hoog, zo’n 47 graden, maar door de hoge luchtvochtigheid zweet je gemakkelijk. De damp die je inademt heeft een reinigende werking op de luchtwegen. Aan ons stoombad voegen we eucalyptus toe, waardoor een extra verlichtende en verfrissende atmosfeer ontstaat.

Zoutgrot

In onze unieke zoutgrot, opgebouwd uit zoutstenen uit de Himalaya, kun je heerlijk ontspannen. De zoutblokken bevatten mineralen en spoorelementen die vermoeidheid, stress en slaapstoornissen verminderen. Neem plaats in een van de ligstoelen, luister naar het stromende water en de rustgevende achtergrondgeluiden en kom helemaal tot rust.

Infraroodsauna

De infraroodsauna is letterlijk een goede opwarmer voordat je in de Finse sauna stapt. De infraroodstraling verspreidt een aangename warmte die makkelijk door het lichaam wordt opgenomen en diep in de huid doordringt. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, dat spieren en gewrichten een betere doorbloeding krijgen en dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Een bezoek aan de infraroodsauna biedt daarmee een goede ondersteuning bij het afslanken en bij het herstel van (sport)blessures.

 

Finse sauna

Onze Finse sauna biedt ruimte aan maximaal 15 personen en heeft een temperatuur van zo’n 85 graden Celsius. De luchtvochtigheid is laag, waardoor je de extreme warmte goed kunt verdragen en zweet makkelijk verdampt. In de Finse sauna kan de lichaamstemperatuur oplopen tot wel 39 graden Celsius. Hiervan gaat je hart sneller kloppen, alsof je aan een flinke wandeling bezig bent. Dat is niet alleen goed voor de werking van je hart, maar zorgt ook voor een betere doorbloeding van je hele lichaam. Daarnaast ontspant de saunawarmte vermoeide spieren, voert afvalstoffen af en verlicht stress en spanning.